Brahmaviharat – Kauniit mielen ja sydämen laadut-kurssi sunnuntaina 10.3.2024 klo 12-16 online ja live-kurssi Tampereella

Buddhalaisessa harjoitusperinteessä on keskeinen ajatus vaalia ja kehittää kauniita mielen ja sydämen laatuja: hyväntahtoisuutta, myötätuntoa, iloa ja järkkymättömyyttä. Näitä kutsutaan nimellä brahmaviharat, ja rakastavan ystävällisyyden metta-meditaatio on niistä tunnetuin.

Päivän aikana harjoitamme luovia lähestymisiä ikivanhaan harjoitukseen, tutkimme ja leikittelemme erilaisilla meditatiivisilla lähestymistavoilla. Liikumme pääosin metan maastossa, mutta punomme yhteen myös muita brahmaviharoita. Tutkimme myös näiden harjoitusten suhdetta viisauteen ja oivallukseen, ja miten ne tukea meditaatioharjoituksessamme ymmärryksen syvenemistä.

Kurssi sisältää ohjattua meditaatiota, opetuspuheita ja jakamista.

Lämpimästi tervetuloa harjoittamaan brahmaviharoiden äärelle!

Kenelle? Olet lämpimästi tervetullut riippumatta siitä, oletko aloittelija vai jo kokenut meditaation harjoittaja.

Milloin? Sunnuntaina 10.3.2024 klo 12-16

Missä? Kurssipäivä järjestetään Meditaatiohuoneella osoitteessa Ilvestie 2-4. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Google Maps ohjaa tulijan väärään rakennukseen kyseisellä osoitteella. Sisäänkäynti huoneelle tapahtuu Teiskontie 13 -kerrostalon päätyovesta. Meditaatiohuoneen sijainnin löydät kuvana täältä.

Miten? Kurssi toteutetaan sekä online-muotoisena verkossa että lähiopetuksena Tampereella. Online osallistumisessa käytämme Zoom-ohjelmaa ja lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille.

Ilmoittautumiset

Kurssille voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

Maksutiedot ja peruminen

Kurssin hinta on 5 € ja sillä katetaan Nirodhan kuluja. Kurssi maksetaan Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 302403101.
Muistathan käyttää viitenumeroa maksaessasi!

Peruutustapauksissa emme valitettavasti voi palauttaa tätä maksua. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, lähetä viesti nirodha.retriitit3@gmail.com.

Opettajana tällä kurssilla toimii Sari Markkanen. Opettaja ei saa kurssimaksusta mitään osuutta, vaan hänen osuutensa katetaan lahjoitusperiaatteella. Huomaathan, että opettajalle voi antaa lahjoituksen vasta retriitin päätteeksi ja eri tilitiedoilla. Lahjoitustilin tiedot jaetaan retriitin lopussa.

Opettaja tarjoaa tämän kurssinretriitin dharmaopetuksia ja -harjoituksia anteliaisuudestaan buddhalaisen perinteen mukaisesti. Hän ei saa palkkaa työstään, vaan hänen työnsä ja elantonsa ovat osallistujien anteliaisuuden ja hyväntahtoisen tuen varassa. Harjoittajat kutsutaan mukaan osallistumaan anteliaisuuden harjoittamiseen omien mahdollisuuksiensa mukaan. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen.

Lahjoituksia voi tarjota retriitin aikana ja jälkeen tilisiirrolla tilille, Sari Markkanen (Nordea) FI2312703500031047. Lahjoituksia voi tarjota kurssin yhteydessä myös käteisellä tai MobilePaylla numeroon 0504140252.

Jos haluat tietää lisää tapahtumasta, voit olla yhteydessä Lauraan (toropainen.laura@gmail.com).